Echipamentele IF Construct

Cameră G.Drexl Mini 3110

Un instrument esențial în lucrările care implică diverse tuburi precum conducte și țevi

Camera endoscopică Mini 3110 reprezintă o unealtă esențială în arsenalul tehnologic al SC I.F. CONSTRUCT SRL, fiind un exemplu emblematic al tehnologiei avansate pe care compania o utilizează pentru a asigura servicii de înaltă calitate în construcția și întreținerea rețelelor de apă și canalizare.

Această cameră endoscopică este dotată cu un contor electronic care măsoară lungimea cablului folosit, asigurând precizie în localizarea problemelor. În plus, înregistrările video digitale sunt esențiale pentru documentarea inspecțiilor și pentru planificarea intervențiilor. Încorporarea unei tastaturi cu folie adaugă un nivel suplimentar de funcționalitate și ușurință în utilizare, permițând operatorilor să controleze camera și să eticheteze înregistrările pentru o identificare rapidă a problemelor.

Echipată cu un acumulator Li-ion de durată, camera Mini 3110 este capabilă să opereze pentru perioade extinse fără necesitatea reîncărcării, ceea ce este crucial pentru proiectele extinse de inspecție ale rețelelor subterane din urbanizările dense. Carcasa de aluminiu este concepută să reziste la presiuni de până la 4 bari, permițând utilizarea camerei în condiții dificile, inclusiv în conducte inundate, fără a compromite funcționalitatea sau integritatea imaginilor captate.

Cu un diametru de 35 mm, capul camerei este ideal pentru inspecția conductelor de la 50 mm în sus, fiind suficient de compact pentru a naviga prin spații înguste, dar suficient de robust pentru a suporta rigorile mediului de lucru subteran.

Această cameră endoscopică nu este doar un instrument de diagnosticare, ci și o reflectare a angajamentului nostru față de inovație și eficiență. Cu tehnologie adusă din Italia și expertiza echipei noastre, în special a specialiștilor precum Florin Istrate și Bobolot Laval, suntem echipați să abordăm orice provocare în construcții edilitare cu cea mai mare încredere și competență.

Principalele capabilității ale acestui echipament

Camera endoscopică Mini 3110, utilizată de compania noastră, SC I.F. CONSTRUCT SRL, pentru inspecția rețelelor de apă-canal, este echipată cu o serie de caracteristici avansate care permit o diagnoză precisă și rapidă, esențiale pentru serviciile noastre de întreținere și reparații. Iată șase dintre abilitățile esențiale ale acestui echipament:

  1. Contorizare electronică: Camera este dotată cu un sistem electronic de măsurare a lungimii cablului introdus în conductă, permițându-ne să localizăm cu precizie zonele problematice.

  2. Înregistrare video digitală: Are capacitatea de a înregistra inspecțiile pe un recorder digital, oferind posibilitatea de a revizui materialele și de a lua decizii informate bazate pe imagini clare și detaliate.

  3. Autonomie crescută: Datorită bateriei Li-ion de lungă durată, camera poate funcționa timp îndelungat fără reîncărcare, optimizând timpul petrecut pe teren.

  4. Rezistență la presiune: Camera și carcasele sunt proiectate să reziste la presiuni de până la 4 bari, ceea ce o face ideală pentru utilizare în medii umede sau sub apă.

  5. Manevrabilitate: Cu un cap de cameră de 35 mm, este suficient de mică pentru a naviga prin conducte înguste, dar suficient de robustă pentru a rezista la condițiile dificile de sub pământ.

  6. Capacități avansate de iluminare: Echipată cu LED-uri de înaltă putere, camera oferă imagini clare chiar și în medii întunecate, asigurând că nicio defecțiune nu rămâne nedetectată.

La ce folosim noi acest instrument

Camera endoscopică Mini 3110 este un instrument vital pentru SC I.F. CONSTRUCT SRL, având multiple aplicații care ne permit să ne efectuăm munca cu eficiență și precizie. Iată trei dintre cele mai importante aplicații:

Diagnoză Localizare Intervenție

Diagnoza și inspecția rețelelor de apă și canalizare

Camera este esențială în identificarea rapidă și precisă a defectelor, fisurilor, colmatațiilor și a altor probleme structurale în rețelele subterane de apă și canalizare. Acest lucru ne ajută să evităm excavări extinse și să intervenim punctual, doar acolo unde este nevoie.

Localizarea exactă a problemelor

Datorită contorului electronic și capabilităților de înregistrare video, putem determina exact locația unui defect în cadrul unei conducte. Aceasta permite planificarea eficientă a reparațiilor și reduce timpul necesar pentru intervenție.

Intervenții post-inspecție

După identificarea și localizarea problemelor, camera Mini 3110 ne ajută să supraveghem și să ghidăm procesul de reparație sau de înlocuire a secțiunilor avariate ale conductei, asigurând astfel că reparațiile sunt efectuate corect și în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate.

Principalele avantaje ale tehnologiei endoscopice

Identificare rapidă a defectelor
Precizie în diagnostic
Minimizarea distrugerilor
Economie de timp
Prevenirea problemelor neașteptate
Documentare și înregistrare

Cum utilizăm noi această cameră

Pe șantier, camera endoscopică Mini 3110 este introdusă în conductă, unde contorul electronic măsoară lungimea cablului desfășurat, iar camera înregistrează video interiorul conductei. Defectele sunt astfel identificate și localizate precis pentru reparații rapide și eficiente.

1. Introducere

2. Inspecție

3. Localizare

Videoclipul de mai sus ilustrează felul în care folosim camera la șantierele noastre.

Întrebări frecvente privind utilizarea camerei pe teren

Cum se pregătește camera Mini 3110 pentru utilizare în teren?
Înainte de a fi folosită în teren, camera Mini 3110 este verificată pentru a ne asigura că este complet încărcată și funcționează corect. Se atașează capul camerei la cablul de inserție și se configurează sistemul de înregistrare video. De asemenea, se verifică etanșeitatea carcasei și se selectează accesoriile necesare în funcție de diametrul conductei care urmează a fi inspectată.
Ce se întâmplă dacă întâmpinăm un obstacol în conductă în timpul inspecției?
Dacă întâmpinăm un obstacol, utilizăm funcția de înregistrare video a camerei pentru a determina natura și dimensiunea acestuia. În funcție de obstrucție, putem folosi capete de cameră specifice sau unelte atașate pentru a încerca să înlăturăm obstacolul sau, dacă este necesar, să marcăm locația pentru o intervenție ulterioară cu echipament de excavare sau de înaltă presiune.
Cum determinăm cât de gravă este o fisură detectată de camera endoscopică?
Gravitatea unei fisuri este determinată prin analiza imaginilor video înregistrate. Putem măsura lungimea și lățimea fisurii direct pe ecranul integrat al camerei. Imaginile sunt apoi arhivate și examinate în detaliu pentru a planifica cel mai eficient mod de reparație, fie că este vorba de o sigilare din interior sau de înlocuirea secțiunii afectate.
Ce proceduri de siguranță urmăm când folosim camera endoscopică în spații înguste sau inundate?
Siguranța este esențială în orice operațiune de inspecție. Înainte de a intra în spații înguste sau inundate, evaluăm riscurile și asigurăm ventilația adecvată. Personalul poartă echipament de protecție personală, inclusiv detector de gaze, dacă este necesar. De asemenea, camera Mini 3110 este etanșă și proiectată să reziste la apă până la 4 bari, asigurând siguranța echipamentului în medii umede.
Cât de adesea este necesar să întreținem camera endoscopică pentru a asigura o funcționare optimă?
Camera endoscopică Mini 3110 necesită întreținere regulată pentru a asigura performanță și fiabilitate. Aceasta include curățarea capului de cameră și a cablului după fiecare utilizare, verificarea bateriilor și a conexiunilor electrice, și actualizarea software-ului de sistem când este necesar. De asemenea, recomandăm o inspecție anuală profesională pentru a verifica orice uzură mecanică sau probleme electrice.